27 nov 2017

Een dag student Europese Talen en Culturen
Rijksuniversiteit Groningen

  • Inschrijven verplicht
  • Voltijd
    Deeltijd
    Duaal
  • Oriënteren
    Verdiepen
    Verkennen
    Beslissen

Je leert een taal en cultuur door en door kennen. Daarnaast leer je relaties leggen tussen die taal, de cultuur en bredere Europese taalkundige, literaire, historische, maatschappelijke en politieke fenomenen. De brede studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan mensen die uitblinken in talen én inzicht hebben in de grote vragen die binnen Europa spelen, zoals de plaats van Europa in de wereld.

Je bestudeert een moderne taal (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds), maar bekijkt deze taal ook vanuit het perspectief van andere talen en culturen in Europa. Je verdiept je in de Europese geschiedenis, literatuur, samenleving en politiek. Zo leer je zowel nationale als regionale culturen binnen Europa begrijpen in hun onderlinge samenhang, verschillen en overeenkomsten.

'Een dag student' is een intensieve kennismaking met een opleiding. Je kruipt een dag in de huid van een student. En dat betekent hoorcolleges volgen, meedoen aan onderzoekspractica of werkcolleges, kennismaken met studenten en docenten en misschien ook wel even ruiken aan het studentenleven. ‘Een dag student’ is bedoeld voor gevorderde studiekiezers die ook na een bezoek aan de Open dag nog niet helemaal zeker zijn van hun studiekeuze.

Aanmelden

Aanmelden

Meer informatie

Lees meer over deze voorlichtingsactiviteit op de site van Rijksuniversiteit Groningen.

Adres(sen)

Rijksuniversiteit Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 26
9712 EK Groningen

Deze voorlichtingsactiviteit geldt voor de volgende opleidingen:

Europese talen en culturen
Naar de open dagen van Rijksuniversiteit Groningen
Bekijk de opleidingen van Rijksuniversiteit Groningen